ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Κάντζα 7 Απριλίου 2013

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διατυπώσουμε την ξεκάθαρη θέση μας σχετικά με τα γεγονότα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο σχολείο μας, 3ο Δημοτικό Παλλήνης, η οποία προέκυψε μετά από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας στις 7 Απριλίου 2013 και καταγράφηκε στα πρακτικά (απόφ. αριθμ 14).

Πιο συγκεκριμένα, και κατόπιν ενημέρωσής μας στο Σχολικό συμβούλιο στις 5-3-2013 σχετικά με αίτημα γονέα για αλλαγή τμήματος του παιδιού του -λόγω σχολικού εκφοβισμού- όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αίτημα που απορρίφθηκε ομόφωνα, δύο φορές, από τις σχετικές συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, ακολούθησαν ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της εκπαιδευτικού της τάξης που φοιτά το παιδί, αλλά και ολόκληρου του σχολείου.

Βεβαίως κατανοούμε το ενδιαφέρον κάθε γονέα για το παιδί του, τη μαθησιακή του πορεία και την ποιότητα της σχολικής του ζωής. Ωστόσο, τα ζητήματα ενδοσχολικής βίας, όπου και όταν εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται με τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών και όχι με αντιπαλότητα, με τη συνδρομή και τη συμβολή αρμόδιων φορέων, και σε καμία περίπτωση με εισαγγελικές παρεμβάσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις και με την ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι συμπεριφορές αντίστοιχες με τις ανωτέρω επιφέρουν εντάσεις στη σχολική κοινότητα και δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο. Είναι φυσικό ο κάθε εκπαιδευτικός, υπό αυτές τις συνθήκες, να αδυνατεί να κάνει μάθημα και τα παιδιά με τη σειρά τους να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι η εκπαιδευτικός που αναφέρεται σε αναφορές, καταγγελίες κλπ είναι κατά γενική ομολογία μια εξαιρετική δασκάλα, με παιδαγωγική επάρκεια και επιστημονική συγκρότηση, ανοικτή σε παιδαγωγικές καινοτομίες, η οποία για πολλά χρόνια εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο επιτελώντας ουσιαστικό έργο. Πρόκειται για μια εκπαιδευτικό η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και διαχειρίζεται οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με ευχέρεια και επιτυχία.

Ως  Σύλλογος γονέων δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους ενέργειες, που είναι φανερό ότι τελικώς μεγεθύνουν καθημερινά προβλήματα, που ούτως ή άλλως ανακύπτουν στη σχολική πραγματικότητα. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ενώ εμείς οι γονείς με τη σειρά μας συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όποτε αυτό μας ζητηθεί. Άλλωστε και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι βρισκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας και όχι απέναντί τους.

Στις δύσκολες ώρες που ζούμε όλοι μας,  ως γονείς και πολίτες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατασκευή διαχωρισμών μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, διαχωρισμοί που το μόνο που θα επιφέρουν είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Το

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ