ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κ. Διευθυντή Δ. ΠΑΥΛΗ,

Σύλλογο Διδασκόντων,

 

Γονείς

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 04/10-10-2012

Γέρακας, 10/10/2012

Αγαπητοί φίλοι

Tο ΔΣ του Συλλόγου μας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν την νεόδμητη σχολική μονάδα μας, ζητεί εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου, ώστε να προβεί ΑΜΕΣΑ στις παρακάτω ενέργειες, που ήδη έχει οργανώσει και προετοιμαστεί αναλόγως. Ειδικότερα:

1) Να τοποθετήσει κουπαστές στις σκάλες και να επενδύσει με ειδικό αντιολισθητικό βερνίκι δύο συστατικών τα σκαλοπάτια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολισθηρότητα. Το εν λόγω υλικό (βλ. συν.) έχει δοκιμαστεί και συ-στήνεται ανεπιφύλακτα. (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού αφορά στην ασφάλεια των παιδιών).
2) Να τοποθετήσει κρεμάστρες ρούχων (18) στις αίθουσες διδασκαλίας και στην αίθουσα διδασκόντων. (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού πλησιάζει ο χειμώνας).
3) Να τοποθετήσει δύο προβολείς μεγάλης φωτιστικής εμβέλειας και δύο μικρότερης στην εμπρόσθια και οπίσθια όψη του κτιρίου, ούτως ώστε να αποτραπούν κατά το δυνατόν ενδεχόμενοι βανδαλισμοί (γκράφιτι κ.λπ.). (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού αφορά στην ασφάλεια του κτιρίου).
4) Να δενδροφυτεύσει τους προβλεπόμενους χώρους της αυλής με τα κατάλληλα φυτά και τον τρόπο που θα υποδείξει γεωπόνος – κηποτέχνης. (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού την περίοδο αυτή μπορούμε να φυτέψουμε).
5) Να εξοπλίσει τις αίθουσες διδασκαλίας με ολοκαίνουργιες βιβλιοθήκες (15). (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού αφορά στην διευκόλυνση του έργου των διδασκόντων).
6) Να εμπλουτίσει τον αθλητικό εξοπλισμό του σχολείου με την αγορά υλικού που θα μας προτείνετε. (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού αφορά στην διευκόλυνση του έργου των διδασκόντων).
7) Να εξοπλίσει την αίθουσα της Βιβλιοθήκη με υπολογιστές (4), γραφείο, και σε πρώτη φάση δωρεά 600 και πλέον βιβλίων, υπό την προϋπόθεση ότι μαζί θα διασφαλίσουμε το ρόλο και την προβλεπόμενη από τον ΟΣΚ χρήση της. Υπενθυμίζουμε ότι για τούτο το ΔΣ μας, με έγγραφο του από τις 20/9/2012 έχει προτείνει την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης. Επέλεξε για το σκοπό αυτό τη γνωστή συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Άλκη Ζέη, η οποία σε προφορική επικοινωνία που είχε μαζί μας απεδέχθη με χαρά την πρότασή μας, αποδοχή ιδιαιτέρως τιμητική και για το Σχολείο και για το Δήμο μας. Για το ζήτημα αυτό αναμένουμε ακόμη τις ενέργειές σας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας επιστήσουμε τη προσοχή ως προς το χρονικό περιορισμό που έχουμε, αφού η συγγραφέας μετά τις 10 Νοεμβρίου θ’ απουσιάζει στο εξωτερικό μέχρι και την άνοιξη. (Το ΔΣ πιστεύει πως εάν δεν έχουμε μια άμεση απάντηση από μέρους σας για το ζήτημα αυτό εντός της τρέχουσας εβδομάδας δυστυχώς δεν θα προλάβουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το εγχείρημα, που για το ΔΣ είναι μείζονος σημασίας).
8) Να στολίσει τους άδειους τοίχους των κοινόχρηστων χώρων με πίνακες παιδιών και αφίσες που εσείς θα μας υποδείξετε.
9) Να τοποθετήσει παγκάκια (4) σε σημεία που εσείς θα μας υποδείξετε.
10) Να τοποθετήσει σκίαστρο σε σημείο της αυλής που εσείς θα μας υποδείξετε.
11) Καταλήγοντας θα θέλαμε ΚΑΙ εγγράφως να σας προτείνουμε όπως ορίσετε μια τριμελή ή πενταμελή επιτροπή διδασκόντων με την οποία το ΔΣ μας θα μπορεί να συνομιλεί και να αποφασίζει γρήγορα για όλα αυτά τα θέματα, αλλά και για όποια νέα ζητήματα γεννηθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επ’  ωφελεία των παιδιών, της σχολικής μονάδας και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ του λειτουργήματος που υπηρετείτε. (Το θέμα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για το ΔΣ, αφού αφορά στην απροβλημάτιστη συνύπαρξη των δύο Συλλόγων).

Ως Σύλλογος Γονέων, ως Συμπολίτες σας και ως Φίλοι επενδύουμε στην προσωπική επικοινωνία και στη διά ζώσης επαφή και για τούτο παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε στην επιστολή μας αυτή, προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα την υλοποίηση των παραπάνω. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας επιδιώκει να είναι αρωγός και παραστάτης στο δύσκολο έργο σας από τα παρασκήνια και όχι πρωταγωνιστής σε ένα χώρο που το ρόλο αυτό αυτοδικαίως έχουν τα παιδιά και φυσικά οι ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ δηλαδή ΕΣΕΙΣ.
(ΣΗΜ. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με τις πρώτες ύλες και ήδη έχουμε μιλήσει με ειδικούς για όλα τα παραπάνω).

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

 

ΤΟ ΔΣ