ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΣΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

5ΟΥ  ΚΑΙ  2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΓΕΡΑΚΑ)

 

Γέρακας, 13/05/2011

 

Αγαπητοί γονείς,

 Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με τις ενέργειές μας, που τόσο μόνοι όσο και σε συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια άλλων Συλλόγων, πραγματοποιήσαμε προκειμένου να πληροφορηθούμε ως προς την πορεία της ανέγερσης του 5ου Δημοτικού Γέρακα, αλλά και του Καλλιτεχνικού Σχολείου, καθώς και την προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσής τους.

 Απευθύναμε λοιπόν δύο επιστολές προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) με αριθμό πρωτοκόλλου η πρώτη 28670/31-12-2010 και 9196/28-4-2011 η δεύτερη. Επικοινωνήσαμε πάμπολλες φορές, τόσο με την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου, όσο και με την γραμματέα του Διευθύνοντα Σύμβουλου.

Πληροφορούμασταν από την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου, η οποία με κάθε ευγένεια μας ενημέρωνε σε κάθε ενόχλησή μας, ότι το έργο συνεχίζεται παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ενώ από την γραμματέα του Διευθύνοντα Σύμβουλου με ανάλογη ευγένεια εισπράξαμε υποσχέσεις στο αίτημα μας για μία συνάντηση.

 Σήμερα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ουδεμία γραπτή ή προφορική απάντηση λάβαμε και στις δύο αυτές επιστολές και φυσικά ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε.

Διαπιστώνουμε κάθε μέρα τους τελευταίους 7 μήνες ότι δεν πραγματοποιείται καμία ουσιαστική εργασία στο εργοτάξιο, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του Οργανισμού.  Μαθαίνουμε επίσης ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει το χτίσιμο του σχολείου έχει χρεοκοπήσει ή ότι είναι στα όρια της χρεοκοπίας. Εμείς τι φταίμε και φυσικά τα παιδιά μας πιο πολύ που είναι αμέτοχα αυτής της άθλιας κατάστασης.

 Αγαπητοί γονείς

στο σημείο αυτό πρέπει να σας επισημαίνουμε τα εξής:

α) Τα συστεγαζόμενα από εξαετία 5ο και το 2ο Δημοτικά Σχολεία, αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν με ασφάλεια και όρους παιδαγωγικούς. Σκεφτείτε λοιπόν την προσεχή σχολική χρονιά που θα επιβαρυνθεί το υπάρχον προαύλιο με νέα προκάτ αίθουσα και με 20 επιπλέον παιδιά, τα οποία είχαν δοθεί δανεικά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

β) Το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο, που κι αυτά συστεγάζονται από 10ετία, λόγω του Καλλιτεχνικού σχολείου, αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Προβλήματα, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι αποφοι-τώντας θα εγγραφούν εκεί. Αναλυτικότερα θα πρέπει να:

1. Μοιράζονται κοινό αύλιο χώρο με παιδιά από 11 έως 18 ετών, αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο γεγονός και να

2. υφίστανται αδικαιολόγητη απώλεια διδακτικών ωρών, εξαιτίας των πάγιων και καθιερωμένων κινητοποιήσεων και καταλήψεων των μαθητών του Λυκείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 Αγαπητοί γονείς

Από το 2007 περιμένουμε υπομονετικά, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί την ολοκλήρωση της σχολικής μονάδας ελπίζοντας πως το 5ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το Καλλιτεχνικό που συνορεύουν και κατασκευάζονται από κοινού ως ένα ενιαίο έργο θα ολοκληρωθεί φέτος και πως με την ολοκλήρωσή του θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις γειτνιάζουσες σχολικές μονάδες (1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο).

Άδικα όμως ελπίζουμε, άδικα περιμένουμε. Η κοροϊδία είναι μόνη υπόσχεση στο τόπο μας.

 Εν κατακλείδι αγαπητοί γονείς και φίλοι,

πιστεύουμε ότι ως ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αλλά και ως συλλογικό όργανο  δικαιούμαστε να μας αντιμετωπίζουν κατά τρόπο δημοκρατικό και σύννομο. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από μέρους κάθε δημόσιου φορέα να μας απαντήσει ή και να συζητήσει μαζί μας, κάτι που επανειλημμένα έχουμε αδίκως επιδιώξει. Ακόμη περισσότερο όμως επιβάλλεται να εισακουστεί το αίτημά μας για αποπεράτωση και των δύο Σχολείων ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Σεπτέμβρη. Τα περιθώρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί με τις ψευδείς υποσχέσεις, τις φρούδες ελπίδες και τις ανευθυνότητες που άμυαλα εκστομίζονται από επώνυμα και μη στόματα όλα αυτά τα χρόνια. Το σημαντικότερο, τέλος, είναι πως όσο παραμένει στην ημιτελή κατάσταση η νεόδμητη αυτή Σχολική Μονάδα θα ρημάζει μέρα με τη μέρα.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

 

 

Σας καλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 15-5-2011 στο σχολείο μας στις 18:30 μ.μ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΧΑΗΛ                                          ΣΤΑΜΟΥ ΜΑΤΑ