Γρίπη: Οδηγίες Πρόληψης κατά της Διασποράς της στις Σχολικές Μονάδες

Αγαπητοί γονείς,

Σας προωθούμε την ενημερωτική ανακοίνωση που αναρτήθηκε έξω από το σχολείο μας από το Σύλλογο διδασκόντων και αφορά συνοπτική έκθεση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

«Σκοπός της εγκυκλίου αυτής αποτελεί η ενημέρωση: Των εργαζομένων, των παιδιων των σχολείων Α’ θμιας και Β ‘ βάθμιας εκπαίδευσης, όλων των Φροντιστηρίων και γενικότερα των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη. Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.

Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:

Πυρετό και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:

Βήχα Πονόλαιμο

Μυαλγίες

Συνάχι

Πονοκέφαλο

Ρίγος

Αίσθημα κόπωσης

Διάρροια και εμέτους

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γρίπη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, επιβάλλεται να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών