ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ για το 2013-2014

country

Γέρακας, 06/10/2013

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου προτείνει για τα παιδιά μας μαθήματα Μουσικοκινητικής, Ποδοσφαίρου, Ρυθμικής Γυμναστικής, Κιθάρας, Θεατρικής Αγωγής, Παραδοσιακών Χορών, Σκάκι και Εικαστικών. Αναλυτικότερα:

 

1. Η ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ είναι μία πολύπλευρη δραστηριότητα. Τα παιδιά μέσω αυτής θα ανακαλύψουν μια ευρεία σειρά δεξιοτήτων που σκοπό έχουν να τους αποκαλύψουν τις τέχνες, να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους, να βελτιώσουν τις γνωστικές και γλωσσικές ικανότητές τους και να δημιουργήσουν μια συναρπαστική σχέση με το δάσκαλο και τους φίλους τους. Μέσω της μουσικοκινητικής θα χρησιμοποιήσουν τα όργανα του συστήματος Orff (woodblocks, τρίγωνα, κουδούνια, καστανιέτες), θα κάνουν την πρώτη γνωριμία τους με το μουσικό λεξιλόγιο, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα αυτοσχεδιάσουν και γιατί όχι θα δημιουργήσουν τις δικές του μελωδίες και συνθέσεις. Η έναρξη των μαθημάτων της δραστηριότητας και οι ημέρες πραγματοποίησής τους θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τη δασκάλα κα ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ ΠΟΥΣΝΑΡΑ.

2. Η διασκέδαση και οι απλοί και κατανοητοί κανόνες κατέστησαν το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Οι αθλητές που ασχολούνται μ’ αυτό αποκτούν φυσική κατάσταση, τεχνική κατάρτιση, μαθαίνουν τακτικές κι οργάνωση. Το πιο μαζικό και λαϊκό άθλημα στον κόσμο, που συνδυάζει δράση, ομαδικότητα, ταχύτητα και δύναμη θα το διδάσκει ο προπονητής κος ΠΑΠΑΚΙΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ κάθε Πέμπτη.

3. Η ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ως ένα είδος κινητικής αγωγής επιτυγχάνει με την εφαρμογή της την πλήρη μυϊκή προσαρμογή, δυναμικότητα, πλαστικότητα, κινητικότητα, προσωπική έκφραση και αρμονία. Δίνει το έναυσμα στο παιδί να αναπτυχθεί ψυχικά και πνευματικά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του. Η ενασχόληση των παιδιών με την ρυθμική γυμναστική αρχίζει από την πολύ νωρίς. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εφαρμογή της στο δημοτικό σχολείο είναι πολύ πρόσφορη αφού εμπεριέχει το παιχνίδι και την ευχαρίστηση. Τα όργανα που θα προσφερθούν από τη δασκάλα για το μάθημα και δεν θα επιβαρύνουν τους γονείς  είναι το σχοινάκι, το στεφάνι, η μπάλα, οι κορύνες και η κορδέλα. Η κατάκτηση κάποιων απλών χειρισμών με τα φορητά όργανα αναπτύσσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και επιτυγχάνει την αυτοσυγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο. Η μουσική συνδεδεμένη με την κίνηση συμβάλλει στη μουσική διαπαιδαγώγηση αναπτύσσοντας τη μουσική αίσθηση και το χορό. Η έναρξη των μαθημάτων της δραστηριότητας, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τη γυμνάστρια και δασκάλα με διεθνείς συμμετοχές κα ΜΑΡΙΑ ΚΛΟΥΒΑΤΟΥ.

4. Σκοπός της ΜΟΥΣΙΚΗΣ εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικότητας του ανθρώπου. Μέσω αυτού του σκοπού η μουσική αποβλέπει στη γενικότερη καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της προσωπικότητας των μαθητών. Σας προτείνουμε λοιπόν ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με τον μουσικό κο. ΓΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΑ. .

5. Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, που τόσο έντονα απουσιάζει από τα σχολεία μας, προσφέρει τη δυνατότητα να συγκινηθούμε, να ψυχαγωγηθούμε, να ταξιδέψουμε. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού εξωτερικεύεται ο ψυχικός κόσμος των παιδιών, αφού παίζουν, εκφράζονται, κινητοποιούν την πλούσια φαντασία και δημιουργικότητά τους. Μέσω της θεατρικής αγωγής ο αυθορμητισμός και ο αυτοσχεδιασμός μετουσιώνεται σε παράσταση. Μία παράσταση που ο Σύλλογος μας προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν κι όλους τους γονείς να χειροκροτήσουν. Η έναρξη των μαθημάτων της δραστηριότητας, που θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την ηθοποιό κα ΣΤΕΛΛΑ ΓΡΙΒΑ, η οποία θα διευθύνει το μάθημα.

6. Για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογός μας διοργανώνει τμήματα εκμάθησης ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ. Τα μαθήματα ανά τμήμα θα διαρκούν μία ώρα. Η ακριβής ημέρα έναρξης των μαθημάτων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την καθηγήτρια σωματικής αγωγής κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΓΝΟΥΣΙΩΤΟΥ.

7. Η δραστηριότητα του ΣΚΑΚΙΟΥ δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού θα συνεχιστεί για όγδοη χρονιά και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή. Η ακριβής ώρα έναρξης των μαθημάτων, θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την δασκάλα κα ΜΑΡΙΕΤΑ ΜΟΥΡΟΥΤΗ.

8. Έχοντας ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ο Σύλλογός μας διοργανώνει μια δημιουργική δραστηριότητα, στην οποία τα παιδιά, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και ανακυκλώσιμα μέσα, δημιουργούν τα δικά τους εικαστικά έργα. Πειραματίζονται με τέμπερες και νερομπογιές και παίζοντας βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους και κατακτούν καλλιτεχνικές γνώσεις. Το κόστος των μαθημάτων, που θα διευθύνει η εικαστικός κα. ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ κάθε Σάββατο.

 

 

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

και να την παραδώσετε στον δάσκαλο-α του παιδιού.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Ονοματεπώνυμο Μαθητή/τριας:……………………………………………………………… Τμήμα:……..…………..

Τηλέφωνο…………………………………………………………………………………………

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ/ΕΣ…………………………………………………………………….….……………………………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Υπογραφή κηδεμόνα……………………..

 

Οι ακριβείς ώρες και η μέρα πραγματοποιήσεώς της κάθε δραστηριότητας θα καθοριστεί σε συνεννόηση με το Σύλλογο και τους δασκάλους της κάθε δραστηριότητας την Τετάρτη 16-10-2013.