ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ΟΥ & 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γέρακας 15/1/2012

Προς

τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

κοινοποίηση

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου
Τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. Σαμαρά
Την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα
Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη
Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α Τσίπρα

Κύριε πρόεδρε

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης εκπαιδευτικής επίσκεψης των Συλλόγων μας στον ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή, στις 15-1-2012, κρίναμε αναγκαίο να σας πληροφορήσουμε για τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα των σχολείων μας.

Συγκεκριμένα, στις κτηριακές υποδομές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέ-ρακα συστεγάζονται, εδώ και 10 χρόνια, περίπου, δύο 12θέσια Δημοτικά Σχο-λεία το 2ο και το 5ο Δημοτικό.

Παράλληλα, εδώ και μία πενταετία χτίζεται το κτήριο του 5ου Δημοτικού, του οποίου όμως η φάση αποπεράτωσης βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια σε τέλμα.

Στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, που ήδη συνωστίζονται 580 και πλέον μαθητές έχουν τοποθετηθεί 10 προκάτ αίθουσες, ενώ σε κάθε αίθουσα στοιβάζονται 25-27 μαθητές, αριθμός ασφυκτικός σε σχέση με το μέγεθος αυτών των αιθουσών.

Το Ολοήμερο Σχολείο, που λειτουργεί ενιαία για τους μαθητές και των 2 σχολείων δεν διαθέτει τραπεζοκόμο, με αποτέλεσμα οι γονείς να επιβαρύνονται το κόστος της αμοιβής του.

Όπως γνωρίζετε οι μηνιαίες εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας, η οποία προκειμένου να πραγματοποιηθεί απαιτείται οι γονείς να πληρώσουν για τη συμμετοχή των παιδιών τους. Ως εκ τούτου, κατανοείτε ότι οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκι-μάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης εκόντες άκοντες από-κλείονται.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, δυστυχώς, μεταξύ των παιδιών.

Κύριε πρόεδρε

κατανοώντας πλήρως τη δεινή θέση που βρίσκεται η χώρα μας και για την οποία όλοι φταίμε(;), αλλά και την αδυναμία να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για μας απαίτηση και δικαίωμα σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, αποτελεί η Διεκδίκηση ενός Καλύτερου, Ισό-νομου και Ελεύθερου, από υποτέλειες, μέλλοντος για τα παιδιά μας και η προϋπόθεση να μην αποδεχόμαστε άμοιροι την κατ’ επίφαση ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και προ πάντων τη λεγομένη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας και ελπίζουμε ΕΣΕΙΣ να ενσκήψετε στο πρόβλημά μας.

 

 

Για τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων


Ο Πρόεδρος Η Πρόεδρος

Μεταξάς Μιχαήλ                 Μαράκη Μαρία