ΠΟΣΟ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Με περίσσεια διάθεση και χαμόγελο περίπου 45 γονείς, παιδιά και παππούδες από τις 9.30 έως τις 22.00 καθάρισαν, σκούπισαν και ευπρέπισαν αίθουσες, διαδρόμους και άλλους χώρους του νέου μας σχολείου, αλλά επίσης μετακόμισαν θρανία, καρέκλες και άλλο εξοπλισμό από το 2ο Δημοτικό στο νέο μας σχολείο

Με τη ιδιότητα του απλού γονέα-πολίτη πρέπει να αναφέρω ότι σίγουρα εργασίες αυτού του είδους δεν αποτελούν υποχρέωση των γονέων, ούτε καθήκον τους. Προκειμένου όμως να αναμένουμε από την πολιτεία πότε θα ενδιαφερθεί και μετά από πόσο χρόνο θα ολοκληρώσει τέτοιες απλές εργασίες, πιστεύω ότι πρέπει να αυτενεργούμε, ώστε να επισπεύδουμε το χρόνο.

Δυστυχώς όμως ακόμη και τώρα, σε αυτό το νέο, όμορφο σχολείο, με τις θαυμάσιες υποδομές, τους άπλετους χώρους, παρόλα τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των παιδιών μας, οι περισσότεροι γονείς, αλλά και άλλοι παράγοντες, επιρρίπτοντας ευθύνες, κρίνοντας και κατακρίνοντας προς πάσα κατεύθυνση αδιάκριτα και άλογα επέδειξαν με ευτράπελες δικαιολογίες την αδιαφορία τους.

Ας αντιληφθούμε όλοι ότι το σχολείο αυτό ολοκληρώθηκε διότι κάποιοι έτρεξαν και πίεσαν τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, όσο υπεύθυνοι μπορεί να θεωρηθούν, και με την ολοκλήρωσή του η ωφέλεια θα είναι για όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ΟΛΟΙ μας, πράγμα δύσκολο, ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το κράτος μας φταίμε και ΕΜΕΙΣ και όχι μόνο οι άλλοι.

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας πρώτα, ας αυτοοργανωθούμε για να αντέξουμε κι ας πάψουμε να σκεφτόμαστε με γνώμονα την πίστη ότι εμείς έχουμε δίκιο και ότι οι άλλοι φταίνε ή έχουν άδικο.

.

Μιχάλης Μεταξάς