ΣΤΙΣ 18-10-2014 ΠΑΜΕ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Το Σάββατο 18-10-2014 τα ΔΣ του 2ου,  4ου,  7ου,  και 5ου δημοτικών σχολείων στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούν, καλούν τα παιδιά στο Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να παρακολουθήσουν: τα παιδιά της πέμπτης και έκτης τάξης το Έβερεστ στις 18:30 και τα παιδιά της πρώτης, δευτέρας, τρίτης και τέταρτης τάξης στις 19:30 την ψηφιακή παράσταση Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις παραστάσεις όλα τα παιδιά θα ξεναγηθούν στην θαυμάσια έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σημειώνεται ότι η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

f1b46a88-84f8-44ce-aeb8-c99a309cc0e2

 

 

 

 

 

Η έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους «εξιστορεί» μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις την εξέλιξη του Αιγαίου πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών αλλά και τις διεργασίες που συντελέστηκαν, ώστε να διαμορφωθεί το σημερινό ανάγλυφό του. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει με εντυπωσιακό και ελκυστικό τρόπο εικόνες από τα νησιά και τις ακτές, τη χλωρίδα και την πανίδα και τις μορφές ζωής του Αρχιπελάγους, καθώς και τα φαινόμενα για την ερμηνεία των οποίων ο άνθρωπος δημιούργησε μύθους και τέχνη.

413d06bd-e716-4c12-b830-1e9f2542540b

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έβερεστ

Το «Έβερεστ» είναι μια εμπνευσμένη παραγωγή που παρακολουθεί την δραματική αλλά και αληθινή ιστορία κατάκτησης της «στέγης του κόσμου», σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά την περιβόητη τραγωδία του 1996 όταν 8 ορειβάτες έχασαν την ζωή τους κάνοντας την ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, και έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών στην κατηγορία ταινιών Θόλου. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού πετυχαίνει να μας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες από το παγωμένο όσο και εντυπωσιακό βουνό, και ταυτόχρονα να μας μιλήσει για τις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός ορειβάτη, ενώ αποδεικνύει πως το πνεύμα της αποφασιστικότητας, ης αισιοδοξίας και της συντροφικότητας μπορεί να οδηγήσει σε θαυματουργά επιτεύγματα (ΚΟΣΤΟΣ με τη μεταφορά 8 ευρώ).

Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα

Η παράσταση αυτή ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις γνώσεις που αποκομίσαμε από αυτήν σχετικά με τον κοντινότερό μας γείτονα στο διάστημα. Στη συνέχεια παρουσιάζει το διαγωνισμό Google Lunar XPrize για την επιτυχή προσσελήνωση και λειτουργία ενός ρομπότ στη Σελήνη από μια ομάδα χρηματοδοτούμενη με ιδιωτικούς πόρους. Ελάτε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα για την επιστροφή στη Σελήνη 40 χρόνια μετά τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Δείτε πώς ένας διεθνής διαγωνισμός μας ωθεί σε μια νέα εποχή Σεληνιακής εξερεύνησης. Ενημερωθείτε σχετικά με τις υπάρχουσες πηγές πληροφοριών για τη Σελήνη και ανακαλύψτε ποιό μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας εκεί (ΚΟΣΤΟΣ με τη μεταφορά 7 ευρώ).

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ  17:15 ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και παραδώστε την σε μέλος του Συλλόγου που θα βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου από 9-10-2014 έως 16-10-2014

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την ΠΡΟΒΟΛΗ

Έβερεστ

 

Ονοματεπώνυμο:……………………………………………………………………..…………..

 

ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΟΜΩΝ …………..………………………………………………………….….…………………………………………………………………………………………………..………………………………………

Υπογραφή κηδεμόνα……………………..

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την ΠΡΟΒΟΛΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Ονοματεπώνυμο:……………………………………………………………………..…………..

 

ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΟΜΩΝ …………..………………………………………………………….….…………………………………………………………………………………………………..………………………………………

Υπογραφή κηδεμόνα……………………..

 

ΤΑ ΔΣ