ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο”

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του 5ου Δημοτικού Σχολείου στην ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο”, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 154819/Γ1/29.09.2014 εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας κου. Α. Δερμεντζόπουλο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 470 Δημοτικά Σχολεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ανατολικής Αττικής (146), Πειραιά (150) και Β’ Θεσσαλονίκης (174).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 11:00 έως τις 13:00 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου μας, και συμμετείχαν και οι 53 μαθητές από τα δύο τμήματα της ΣΤ’ Δημοτικού, με τους δασκάλους τους κ. Εμμανουήλ Δαφέρμο και κα. Μαρία Μπίκα και με την υποστήριξη του δασκάλου Πληροφορικής κου Αχιλλέα Σαρμανιώτη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναπτύσσουν θέματα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και να απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών επιλεγμένων Σχολείων.

Επίσης, υπήρξε ζωντανή συζήτηση των μαθητών με το δάσκαλο τους στην Πληροφορική κ. Αχιλλέα Σαρμανιώτη για απορίες τους σχετικά με τα θέματα της τηλεδιάσκεψης.