ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Απολιθώματα ηλικίας 280 εκ. ετών είχαν τη δυνατότητα να δουν και να αγγίξουν 300 μικροί μαθητές του Γέρακα με τους Γονείς τους κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμώνων των 2ου, 4ου, 5ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Γέρακα διοργάνωσαν και πάλι μία ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική επίσκεψη, αυτή φορά στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην οποία περισσότεροι από 100 μαθητές και γονείς παρακολούθησαν την παραστάση ΕΒΕΡΕΣΤ (για τους μαθητές της 5ης και 6ης) και  210 μαθητές την ψηφιακή παράσταση”Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα”.

Το «Έβερεστ» είναι μια εμπνευσμένη παραγωγή που παρακολουθεί την δραματική αλλά και αληθινή ιστορία κατάκτησης της «στέγης του κόσμου», σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά την περιβόητη τραγωδία του 1996 όταν 8 ορειβάτες έχασαν την ζωή τους κάνοντας την ίδια προσπάθεια.

Η “Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα” ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις γνώσεις που αποκομίσαμε από αυτήν σχετικά με τον κοντινότερό μας γείτονα στο διάστημα. Στη συνέχεια παρουσιάζει το διαγωνισμό Google Lunar XPrize για την επιτυχή προσσελήνωση και λειτουργία ενός ρομπότ στη Σελήνη από μια ομάδα χρηματοδοτούμενη με ιδιωτικούς πόρους.

Παράλληλα, μαθητές και γονείς ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Στα εκθέματα της έκθεσης περιλαμβάνονταν απολιθώματα από ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς, όπως αμμωνίτες ηλικίας 245 εκ. ετών και ολόκληρους κορμούς δέντρων!