ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΕΣ

paidikos_stathmosΤην ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ όπως μεταδίδουν όλα τα ειδησεογραφικά sites.Πρόκειται για τις 71.323 αιτήσεις που υπεβλήθησαν στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Αν και δεν βρήκα πουθενά ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ, οι πηγές αναφοράς στο εν λόγω θέμα είναι πολλές και έγκυρες. Όλες δε, πάνω κάτω γράφουν το ίδιο.

Σε αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων πλέον της ΕΕΤΑΑ και της συμπλήρωσης των πινάκων με τις ωφελούμενες μητέρες, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει εντός της εβδομάδος.

Διαβάστε παρακάτω πως μεταδίδουν την είδηση (σχεδόν το ίδιο γράφουν όλα) τα ειδησεογραφικά sites.

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας». 

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια».
Προστίθεται δε στην ανακοίνωση ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια».

Όπως επισημαίνεται, «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – www.capital.gr και