ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Πολιτική Απορρήτου

Η παρούσα πολιτική απορρήτου είναι σύμφωνη με την νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (GDPR) και περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται ή παράγονται (υποβάλλονται σε επεξεργασία) όταν χρησιμοποιείτε τους δικτυακούς τόπους  (εφεξής οι «Δικτυακοί Τόποι») του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα (εφεξής «Σύλλογος» ). Περιγράφει επίσης τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τις επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

ΠΟΙΟΣ είναι Υπεύθυνος για την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων;

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πάντα ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

ΠΟΙΑ Προσωπικά Δεδομένα Συλλέγουμε και ΠΟΤΕ

Εμείς ζητούμε να μας υποβάλετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα για να σας παράσχουμε ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τις ανακοινώσεις που αφορούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα ή γενικότερα σε θέματα που αφορούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

Αυτά τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο Γονέα ή Κηδεμόνα
  • Προσωπικό email επικοινωνίας
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου ή τηλεφώνου οικίας
  • Αριθμός μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας και τμήμα φοίτησης

ΠΑΙΔΙΑ 

Συμμορφωνόμαστε με την τοπική νομοθεσία και δεν επιτρέπουμε την καταγραφή δεδομένων από παιδιά όταν είναι κάτω από το νόμιμο όριο ηλικίας.

ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Για την κοινοποίηση πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με δραστηριότητες που οργανώνει ή πραγματοποιεί ο Σύλλογος
 • Για την κοινοποίηση πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με εκδηλώσεις που οργανώνει  ή πραγματοποιεί ο Σύλλογος
 • Για την κοινοποίηση πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με δραστηριότητες που οργανώνει  ή πραγματοποιεί ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου
 • Για κοινοποίηση πληροφοριών και ενημέρωσης  σχετικά με διάφορα γεγονότα ή έκτακτα περιστατικά που αφορούν στο Σχολείο

Όταν παρέχετε τη συγκατάθεσή σας, θα σας στέλνουμε προωθητικές επικοινωνίες και νέα σχετικά με όλα τα παραπάνω.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε (διαγραφή, opt-out) από αυτές τις επικοινωνίες οποιαδήποτε στιγμή, αφού έχετε δώσει αυτή τη συγκατάθεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα προσωπικά σας στοιχεία και τα δεδομένα που διαθέτουμε δεν κοινοποιούνται και δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους πέραν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Διατήρηση των προσωπικών δεδομένων σας

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ασφαλή, όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε ένα ή περισσότερα παιδιά τα οποία φοιτούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ σχετικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τα εξής:

 1. πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας,
 2. ηλεκτρονικό αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων (φορητότητα)
 3. διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας αν είναι ημιτελή ή ανακριβή,
 4. διαγραφή ή περιορισμό των προσωπικών δεδομένων σας σε ορισμένες περιστάσεις που προβλέπονται από το εφαρμοστέο δίκαιο.

Σε περίπτωση που έχουμε εξασφαλίσει τη συναίνεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή.  Αν θέλετε να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων ή να ασκήσετε κάποιο άλλο δικαίωμά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου. 

Επιλέγοντας να μη λαμβάνετε Επικοινωνία και Ενημέρωση

Στην περίπτωση που έχουμε εξασφαλίσει τη συναίνεσή σας για να λαμβάνετε επικοινωνία και ενημέρωση από το Σύλλογο, μπορείτε  να επιλέξετε να μη λαμβάνετε πλέον επικοινωνία και ενημέρωση  ζητώντας τροποποίηση της επιλογής  σας  χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.

ΑΛΛΑΓΕΣ στην Πολιτική Απορρήτου μας

Η ισχύουσα νομοθεσία και οι πρακτικές μας μεταβάλλονται με τον χρόνο. Αν αποφασίσουμε να επικαιροποιήσουμε την πολιτική απορρήτου μας, θα δημοσιεύσουμε τις αλλαγές στους Δικτυακούς Τόπους. Αν πραγματοποιήσουμε ουσιώδεις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα, θα σας αποστείλουμε προηγούμενη ειδοποίηση ή, όταν απαιτείται από τη νομοθεσία, θα ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για την υλοποίηση των εν λόγω αλλαγών. Συνιστούμε θερμά να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου μας και να ενημερώνεστε τακτικά για τις πρακτικές μας. Η παρούσα πολιτική απορρήτου τροποποιήθηκε για τελευταία φορά το Μάιο 2018.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και Σχόλια

Είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις, σχόλια και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σχετικά με την πολιτική απορρήτου μας και τις πρακτικές απορρήτου μας.

Αν επιθυμείτε να υποβάλετε σχόλια ή έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς, ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.