OΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον Χριστόφορο

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα ευαισθητοποιείται και αγκαλιάζει την προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση της θεραπείας του μικρού Χριστόφορου Κωνσταντόπουλου, η ιστορία του οποίου εδώ και 4 μήνες έχει αγγίξει τις καρδιές όλων των Eλλήνων και όχι μόνο.

Διαβάστε την ιστορία του παρακάτω και βοηθήστε τον αγώνα για ζωή που δίνουν ο μικρός Χριστόφορος και οι γονείς του.OΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον Χριστόφορο2

OΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον Χριστόφορο

 · 3 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ. ·

Όταν στις 29 Ιουνίου, ο γιατρός στην Ελλάδα μας κοίταξε στα μάτια και μας είπε ότι το πολύτιμο παιδί μας που ακόμα δεν έχει γίνει 5 χρονών έχει έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου και ότι του δίνει 9-12 μήνες ζωής, δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν ούτε την ψυχική καταρράκωση ούτε την αγωνία και την απελπισία που μας κυρίευσαν. Τo όνομα του εφιάλτη μας: “Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους” ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma – D.I.P.G. το οποίο αφορά σε ένα σπάνιο είδος όγκου εγκεφάλου που εμφανίζεται σε παιδάκια ηλικίας 4-10 ετών χωρίς δυνατότητα εγχείρησης και με τις συμβατικές θεραπείες αναποτελεσματικές.

Όταν γίνεσαι γονιός, κατανοείς τον ισχυρό δεσμό με το παιδί σου,την απόλυτη αθάνατη αγάπη που έχεις και αυτή τη μνημειώδη επιθυμία που βρυχάται μέσα σου για να προστατέψεις αυτό το παιδί με κάθε κόστος. Έτσι… τα δύσκολα συναισθήματα μετά τη διάγνωση έδωσαν γρήγορα την θέση τους στηνδύναμη,στη ελπίδα, στην πίστηκαι στον ατέρμονο αγώνα με εχθρό τον χρόνο για να βρούμε τον τρόπο να σωθεί ο Χριστόφορος μας.

Ο Χριστόφορός μας….. που μέσα σε 5 μόλις μέρες άρχισε να μην περπατάει καλά, να μην πιάνει καλά, να μην μπορεί να μιλήσει όπως μιλούσε. Που μέσα σε λίγες μέρες έκανε επέμβαση για να αφαιρεθεί το υγρό από το κεφαλάκι του.

Μετά από πολλή έρευνα και επικοινωνία με διάφορα κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο καταφέραμε να βρούμε μια ελπίδα, ένα φώς, μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista). Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το θαύμα μας.

Με την συγκινητική οικονομική υποστήριξη των συναδέλφων, οικογενειών και φίλων καταφέραμε να έρθουμε πριν από 2 μήνες στο Mεξικό. Το αγγελούδι μας ανταποκρίνεται πολύ καλά στις πρώτες θεραπείες του. Ο όγκος έχει σταματήσει να διογκώνεται και σταδιακά νεκρώνει. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει τις πολύτιμες αυτές θεραπείες του.

Είμαστε στην δύσκολη θέση να βρισκόμαστε σε μία μακρινή ξένη χώρα έχοντας καλύψει οικονομικά μόνο τις τέσσερις από τις πολλές θεραπείες του παιδιού μας ενώ αδυνατούμε ως οικογένεια να του παρέχουμε την συνέχιση των θεραπειών του γιατί τα έξοδα τους είναι για εμάς τεράστια (350.000 € ).

Πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι ο Χριστόφορος μας θα γράψει ιστορία ενάντια στο DIPG τον επιθετικό αυτό παιδικό όγκο εγκεφάλου και θα εμπνεύσει πολλά άλλα παιδάκια. Θα βγεί νικητής!

Είμαστε ο Κώστας και η Αναστασία οι γονείς του Χριστόφορου (και της νεοφώτιστης αδερφούλας του Ανδριάνας) αλλά κυρίως οι μεγαλύτεροι θαυμαστές και σύμμαχοί του και στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του!

Παρακαλούμε να γίνετε και εσείς σύμμαχοί του!

Θα ήταν ευλογία για εμάς η πίστη σας ότι θα βγει νικητής, οι ευχές σας, η στήριξή σας και η διάδοση του μηνύματός μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Oι γονείς: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος & Αναστασία Βασκούδη

→ Όλα τα ιατρικά και οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεσή σας. Παρακαλούμε για την ζήτησή τους μέσω των email: anastasia.vaskoudi@gmail.com & team.christoforos@gmail.com
Τηλ μέσω whatsup-viber (μετα τις 17:00 GR) (+306948385218) (005218126616591)

→ Οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο από τις ανάγκες μας θα δοθεί ως δωρεά για την ερεύνα αυτής της σπάνιας παιδικής ασθένειας, του DIPG, για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδάκι στο μέλλον που θα πεθάνει από αυτή.

→ Ευχαριστούμε θερμά τον Φάρο Ζωής για την πολύτιμη στήριξή του στον αγώνα μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ.Λογ: 6173141772841
IBAN: GR7801711730006173141772841
BIC: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ
AITΙΟΛΟΓΙΑ: ΔΩΡΕΑ

· 13 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ. ·

Ενημέρωση για την οικονομική υποστήριξη του Χριστόφορου

Ο αγώνας του μικρού Χριστόφορου είναι ένα γεγονός. Η συναισθηματική ανταπόκριση σας, – ιερή σαν προσευχή – που γεμίζει τις καρδιές μας και μας δίνει δύναμη και πίστη ότι η ζωή κόντρα σε όλα, θα νικήσει… είναι και αυτή γεγονός!

Μακάρι οι ευχές, η αγάπη σας κ το πραγματικό ενδιαφέρον σας που μας συντροφεύουν στο μακρινό Μεξικό… αυτόματα να μετατρέπονταν σε ευρώ!  Τότε θα μπορούσαμε να καλύψουμε κ τα έξοδα για πολλά άλλα παιδάκια, όμως δεν έχει εφευρεθεί ακόμα τέτοιος μηχανισμός.

Θα θέλαμε, εκτός από τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον σας, να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς το ποσό για της θεραπείες του Χριστόφορου υπολείπεται αρκετά του αναγκαίου. Δεν έχει καλυφθεί  γιατί απλά οι θεραπείες είναι αρκετές και πανάκριβες!

Γι αυτό σας παρακαλούμε πολύ συνεχίστε να βοηθάτε  οικονομικά την προσπάθεια μας ώστε να καταστεί ικανή η πολύτιμη θεραπεία του Χριστόφορου.

Η προσωπική προσφορά του κάθε ένα από εμάς, το ελάχιστο που μπορούμε να διαθέσουμε, θα αντανακλά στο Όλοι Μαζί. Όλοι Μαζί με τον Χριστόφορο! Γιατί για τα παιδιά μας, όλοι μας, θα φτάναμε στην άλλη άκρη του κόσμου…

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συγκλονιστική σας υποστήριξη!