Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΡΑΚΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Χαλάνδρι, 20 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας 2013», ο οποίος διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διοργανώσει δραστηριότητες από 20 έως 26 Μαΐου οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

1. Παρουσίαση σε τρία δημοτικά σχολεία της Αθήνας (20, 21 και 23 Μαΐου) του μπάντμιντον και της ξιφασκίας. Οι υπεύθυνοι του αναπτυξιακού προγράμματος «ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΡΑΜΑ» θα παρουσιάσουν το άθλημα και τεχνικές του μπάντμιντον στα παιδιά και οι υπεύθυνοι του πρότυπου αναπτυξιακού προγράμματος «Νίκησε με το σπαθί σου» θα μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του σπαθιού. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και προπονητές θα μεταφέρουν στα παιδιά με παραστατικό τρόπο τις υψηλές αξίες του Ολυμπισμού και των αθλητικών ιδεωδών. Στη συνέχεια ειδικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος θα μιλήσει για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην ανάπτυξη του σώματος αλλά και του νου. Ταυτόχρονα, οι ίδιες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και σε δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης.

2. Στις 25 Μαΐου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει αγώνες επίδειξης των κέντρων του αναπτυξιακού προγράμματος στα όπλα του Ξίφους Ασκήσεως και της Σπάθης.
3. Ο εορτασμός της «Ολυμπιακής Ημέρας 2013» θα κορυφωθεί  την Κυριακή 26 Μαΐου, με Ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης.  Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30 στο κλειστό Γυμναστήριο Παλλήνης
και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Μακεδονίας στο Γέρακα, όπου
παράλληλα με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μετέχοντες θα υπάρξει και έκθεση ζωγραφικών έργων που θα έχουν ετοιμάσει τα σχολεία για την Ολυμπιακή Ημέρα.

Από το
Γραφείο Τύπου της ΕΟΕ