ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΓΚ ΜΑΣ.

Περισσότεροι από 110 γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ και έδωσαν ηχηρό παρόν, με το αστείρευτο κέφι τους  στην επέτειο του Συλλόγου μας για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την ίδρυσή του. Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όσοι παραβρέθηκαν διασκέδασαν, χόρεψαν και θυμήθηκαν τα παλιά όταν το ΔΣ παρουσίασε ένα μίνι φωτογραφικό οδοιπορικό-αφιέρωμα.  Παλαιότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, ο διεθυντής και δάσκαλοι του σχολείου, μέλη άλλων διοικητικών συμβουλίων, αλλά και παράγοντες του Δήμου τίμησαν με την παρουσία τους την ιδιαίτερη για το σύλλογο βραδιά. Από το δήμο παρέστησαν ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Α. Ζούτσος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ε. Κουνενάκη, ο κ. Δ. Καρκούλιας  και η κα. Πόπη Ζηνέλη,  ο πρόεδρος της αβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κ. Σμέρος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Βολιώτης. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος του 5ου δημοτικού σχολείου ιδρύθηκε στις 15-10-2004 παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το ιστορικό της ιδρύσεώς του.

15 Οκτωβρίου 2004: Ιδρυτική Γενική Συνέλευση.

Ενημέρωση των παρευρισκόμενων από τον κ. Κωστούλα, Διευθυντή του 5ου Δημ. Σχολείου, για την ίδρυση του 5ου εξαθέσιου Δημ. Σχολείου, με δυναμικό 105 μαθητών. Ανακοινώνεται η συστέγασή του με το 2ο Δημ. Σχολείο και η ανέγερσή του σε καθορισμένο χώρο παραπλεύρως του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου. Μέσος όρος μαθητών ανά τάξη 16.

Μετά από ερωτήσεις γονέων ο κ. Λεστάκης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενημέρωσε ότι υπάρχει προγραμματισμός από το Δήμο, αλλά όχι από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο ΟΣΚ ο οποίος καθυστερεί λόγω διάφορων υπηρεσιακών παραγόντων και ότι η κατασκευή θα είναι συμβατική, ενώ η μελέτη έχει ανατεθεί σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΚ. Επίσης ενημέρωσε ότι θα δημοπρατηθεί σύντομα το έργο και δεσμεύτηκε ότι το 2ο Δημ. Σχολείο δεν θα λειτουργήσει πρωί –απόγευμα αλλά ίσως μελλοντικά και μέχρι να τελειώσει το 5ο Δημ. να φιλοξενηθούν οι μαθητές σε προκάτ αίθουσες.

Τέλος αποφασίστηκε να προχωρήσουν στην σύσταση εφορευτικής επιτροπής για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημ. Σχολείου. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκε η 25η Οκτωβρίου 2004.

25 Οκτωβρίου 2004: Διεξήχθησαν οι εκλογές και εψήφισαν 49 μέλη και προέκυψε το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι φωτογραφίες  από την εκδήλωση αυτή μιλούν από μόνες τους.