ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

f3d7547cb8c8aa26350ae8e4c93c120e_LΈντονες οι αντιδράσεις των γονέων του δήμου μας μετά την ψυχρολουσία που υπέστησαν σήμερα πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους όταν τους ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία του θεσμού του ολοήμερου σχολείου για άγνωστο χρονικό διάστημα αναστέλλεται.

Τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και το τηλέφωνο του γραφείου της α΄ Βάθμιας πήραν φωτιά από την δίκαιη οργή και αγανάκτηση των γονέων, οι οποίοι επί ματαίω αναζητούν λύση στα προβλήματα που προκύπτουν στον οικογενειακό τους προγραμματισμό εξαιτίας αυτής της εξέλιξης.

Στη δίνη των αντιδράσεων βρέθηκαν οι διευθυντές σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις δημοτικοί αξιωματούχοι που παρευρέθησαν στον αγιασμό, οι οποίοι εισέπραξαν τα δυσμενή σχόλια των απαυδισμένων γονέων, που αντιλήφθησαν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τον Γολγοθά που τους περιμένει ως εκ τούτου.

Το Παλληνοτρόπιο επικοινώνησε τόσο με την Αβάθμια εκπαίδευση όσο και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση. Η απάντηση που έλαβε ήταν κυριολεκτικά μαγνητοφωνημένη: «δεν έγιναν διορισμοί, οι προσλήψεις προσωπικού μειώθηκαν, και το ολοήμερο είναι δεσπόζον πρόβλημα για το Υπουργείο, αφού πέρα από τα προήγούμενα έχουμε και τους συνταξιοδοτηθέντες δασκάλους». Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας για χρονοδιάγραμμα επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος το μόνο που μπορέσαμε να εκμαιεύσουμε είναι ότι το ΥΠΕΠΘ δίνει προτεραιότητα στην κάλυψη των πρώτων τεσσάρων τάξεων του δημοτικού.

Από κει και πέρα συμπεριφερόμενο σαν άλλος Λουδοβίκος ο ΙΕ μεγαλοπρεπώς μας σφυρίζει αδιάφορα.

ΠΗΓΗ:Παλληνοτρόπιο